Tentoonstellingen en activiteiten in 2021 en 2022

September – December 2021 Vakgenoten. André Volten en Ruud Kuijer.

In deze tentoonstellingsserie staan ontmoetingen tussen hedendaagse beeldhouwers en André Volten centraal. Vanaf september vindt de ontmoeting met Ruud Kuijer plaats. Meer informatie volgt.

Februari – Juni 2022 DE JONGE VOLTEN. Van abstract schilder naar beeldhouwer-constructivist.

Vanaf februari zal deze tentoonstelling de ontwikkeling tonen van Volten als abstract schilder naar constructivistisch beeldhouwer. De schilderijen van André Volten worden gecombineerd met enkele houten reliëfs en een selectie uit Voltens vroegste sculpturen. De onderlinge verwantschap tussen het twee- en driedimensionale werk zal de kijker telkens uitnodigen tot aandachtig kijken. Velen zijn bekend met Voltens latere beelden in de openbare ruimte, maar weinigen weten hoe hij tot zijn constructivistische vormentaal is gekomen. De tentoonstelling zal dit inzichtelijk maken door opeenvolgende fases in zijn artistieke ontwikkeling te tonen.

2022 Tijdgenoten 

In de serie Tijdgenoten wordt aandacht gegeven aan het werk van een tijdgenoot van André Volten. Onder voorbehoud wordt in 2022 werk getoond van Ans Hey. Meer informatie volgt.