Aankondiging tentoonstelling KUIJER / VOLTEN, september 2021


ANDRÉ VOLTEN IN MAN EN KUNST, april 2021

Tijdens de Nationale Museumweek duikt Lucas De Man met het televisieprogramma ‘Man en Kunst’ in het werk en leven van vijf kunstenaars. Eén van deze kunstenaars is André Volten.

Kunst hangt of staat niet alleen in musea. Het werk van André Volten kun je overal in de openbare ruimte tegenkomen. Lucas gaat op verschillende plekken in het land – in parken, op pleinen, bij gebouwen, de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo én zelfs in de paleistuinen van Drakesteyn en Huis ten Bosch – op zoek naar zijn werk.

De vijfde aflevering van ‘Man en Kunst’ zie je zaterdag 24 april om 22.00 uur op NPO 2 of kijk je terug via NPO Start (via de link in onderstaande foto).


CORONA SLUITING, december 2021

Vanwege de COVID-19 maatregelen blijft het Atelier gesloten voor bezoek tot de opening van de komende tentoonstelling.

Kijk voor meer informatie bij Contact.


AANTREDEN NIEUW STICHTINGSBESTUUR, juni 2020

Per juni 2020 is een volledig nieuw bestuur aangetreden.

Kijk voor meer informatie bij Stichting.


STUDENTEN UVA RESTAUREREN SCHILDERIJEN, januari 2020

In het atelier van André Volten zijn de afgelopen weken UvA-studenten aan het werk. Vanuit de master Conservation and Restoration of Cultural Heritage restaureren zij schilderijen van de kunstenaar. Student Marieke legt uit hoe ze te werk gaan: ‘Het idee is dat als je naar het kunstwerk kijkt, je niet afgeleid moet worden door de gebreken die er zijn ontstaan door de tijd heen.’


WERKEN VOLTEN TE KOOP OP TEFAF BIJ BORZOGALLERY, maart 2018

Nr 328 (midden op foto), zonder titel, staal, gemaakt circa 1960 
Nr 814 (rechts in alkoofje) zonder titel, messing, gemaakt 1985-95

De stand van BorzoGallery op TEFAF 2018 is ontworpen door HOH Architecten uit Amsterdam. Dit jonge architecten team heeft een spannend ontwerp gemaakt waarbij de vele sculpturen die BorzoGallery dit jaar toont mooi tot zijn recht komen.

Behalve sculpturen is er ook veel aandacht voor Zero/Nul, Minimalisme en Geometrische Abstractie.

In het ‘coulissen-landschap’ van de stand staan sculpturen van George Rickey, Auke de Vries, Kenneth Snelson, Ewerdt Hilgemann, Carlos Cairoli, Jaap Mooy, Carel Visser, Tadaaki Kuwayama, Marlow Moss, André Volten, Jeroen Henneman & Heringa/Van Kalsbeek.

Aan de wand werken van Jan Schoonhoven, Ad Dekkers, herman de vries, Peter Struycken, Bob Bonies, Jan Andriesse, André Volten, Jaap Mooy, Anne Appleby, Tadaaki Kuwayama, Erik Andriesse, Geer van Velde, Jan Henderikse, Joost Baljeu, Jean Gorin & Charles Biederman.

TEFAF Maastricht 2018 is open voor publiek van zaterdag 10 t/m 18 maart, van 11 tot 19 uur (18 maart tot 18 uur).