13 september – 1 november 2020 Galerie VIVID – Donald Judd, André Volten

18 juni 2019 – 31 januari 2020 BDP Kunstcollectie Burgerweeshuis Spiegels van de Hemel – André Volten

Het kunstwerk ‘Spiegel van de Hemel’ van André Volten heeft in juni 2019 een nieuwe plaats gekregen in Amsterdam, naast het kantoor van BPD (Bouwfonds Property Development). Het kunstwerk is in opdracht van BPD gemaakt en stond sinds 1986 naast het voormalige hoofdkantoor in Hoevelaken. Met het vertrek van BPD uit Hoevelaken naar Amsterdam, is ook ‘Spiegel van de Hemel’ verhuisd en heeft het een nieuwe plek aan de Amstelveenseweg gekregen. De verplaatsing van het kunstwerk vormde de aanleiding om samen met Trude Hooykaas (adviseur Stichting André Volten) een tentoonstelling samen te stellen. De tentoonstelling laat diverse werken uit het oeuvre van André Volten zien die in bruikleen zijn gegeven door de Stichting André Volten. Deze werken verhouden zich op bijzondere wijze tot een selectie van werken uit de BPD Kunstcollectie en het recent gerestaureerde Burgerweeshuis van Aldo van Eyck, een tijdgenoot van Volten.

https://www.bpdkunstcollectie.nl/kunstcollectie/tentoonstellingen-1/andré-volten-spiegels-van-de-hemel

25 mei – 6 juli 2019 Atelier Volten – Henri Borduin en André Volten

11 februari – 27 mei 2018 Atelier Volten – André Volten in het Poortgebouw

9 februari – 27 mei 2018 Museum Beelden aan Zee – Utopia

Het museum in Scheveningen eert Volten, de Nederlandse meester van de geometrische abstractie in drie dimensies, met een retrospectieve tentoonstelling van 9 februari – 27 mei 2018. In het museum is de nalatenschap van André Volten te zien, die sinds zijn dood in 2002 voor het publiek verborgen is gebleven. Met ca. 80 werken toont Beelden aan Zee modellen en maquettes van de belangrijkste werken van Volten in de openbare ruimte in binnen- en buitenland. Daarnaast toont het museum een serie vrije werken, uitgevoerd in messing, staal en hout.

https://www.beeldenaanzee.nl/nl/andre-volten

6 oktober – 17 november 2013 Nieuw Dakota – André Volten Mental Mass

Ruim tien jaar na zijn dood organiseerde Nieuw Dakota een eerste overzichtstentoonstelling van het werk van André Volten, samengesteld door Tanja Karreman en Mique Eggermont, naar een concept van Paul Goede. Met de werken in de tentoonstelling werd de basis omschreven van waaruit Voltens leven en werk zich ontvouwden. Die basis was radicaal autonoom en deze autonomie vormde de kern van waaruit niet alleen een consequent oeuvre maar ook een netwerk aan sociale en fysieke verbanden in het publieke domein werden gelegd. Zijn kunstwerken in de openbare ruimte zijn als knopen en verdichtingen binnen dat netwerk. Juist door de autonome kwaliteit van het werk te tonen, kan ook het werk voor de openbare ruimte vanuit een nieuw perspectief worden beschouwd. Doelstelling van de tentoonstelling was om zowel een kerncollectie als dit nieuwe perspectief te benoemen. Daarbij wilden we met deze verse invalshoek verschillende generaties publiek bereiken en zowel zijn werk als de betekenis ervan voor de openbare ruimte opnieuw onder de aandacht brengen.

http://www.nieuwdakota.com/uploads/portfolio%20Volten.pdf

1996 Lehmbruck-Museum, Duisburg – Konstruktion und Struktur: Messingskulpturen 1965-1995

1990 Museum Swaensteijn, Voorburg – André Volten: recht en rond

1985 Kröller-Müller MuseumAndré Volten: 1:100

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de Nederlandse beeldhouwer André Volten organiseert het Rijksmuseum Kröller-Müller in 1985 een solotentoonstelling van ruim 60 maquettes en modellen van zijn sculpturen. Dit zijn, zoals Oxenaar omschrijft, voornamelijk ‘beelden, die zich verbonden met architectuur en met stedenbouwkundige of landschappelijke situaties’. Volten verzorgt zelf de inrichting van de tentoonstelling. Oxenaar en Hammacher leveren een bijdrage aan de catalogus, waarvoor architect Wim Quist de inleiding schrijft.

https://krollermuller.nl/tijdlijn/tentoonstelling-andre-volten-1-100

1981 Galerie Nouvelles Images, Den Haag – André Volten

1979 Institut Neérlandais, Parijs – André Volten: exercices de plasticité dans l’espace et dans le temps

1976 Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam – André Volten: tentoonstelling reliëfs, plastieken en modellen 1966-1976

1976 Lehmbruck-Museum, Duisburg – André Volten Stahlplastiken

1975 Mannheimer Kunstverein, Mannheim – André Volten

1975 Galerie Nouvelles Images, Den Haag – Luc Piere, André Volten

1967 De Doelen, Rotterdam – Werken van Ad Dekkers en André Volten

1966 Stedelijk Museum, Amsterdam – André Volten

1965 Internationale beeldententoonstelling honderdjarig bestaan Vondelpark Amsterdam

1956 Biennale di Venezia – Constant, Bart van der Leck, Piet Mondriaan en André Volten

1955 Stedelijk Museum, groepstentoonstelling Architectuur en Beeldende Kunst (Liga Nieuwe Beelden)

1954 Museum Fodor, groepstentoonstelling Vrije Beelden

1951 Paleis voor Schone Kunsten, Brussel