André Volten-Utopia

André Volten-Utopia
9 februari 2018 – 25 mei 2018
Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag
André Volten (1925 – 2002) behoorde tot de voorhoede van de abstracte beeldhouwkunst in Nederland. Talrijke sculpturen, vrijwel altijd in staal, staan overal in het land opgesteld op prominente plekken zoals voor de Stopera en aan de IJ-oever in Amsterdam en op het Jaarbeursplein in Utrecht. Zijn werk is vaak volledig geïntegreerd in de leefomgeving; het maakt deel uit van de stedelijke inrichting of van de architectuur. De relatie tussen het kunstwerk, de omgeving en de toeschouwer stond voor Volten altijd centraal in het creatieproces. Museum Beelden aan Zee eert Volten, de Nederlandse meester van de geometrische abstractie in drie dimensies, met een retrospectieve tentoonstelling. Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus met tekstbijdragen van Jan Teeuwisse, Trude Hooykaas en Emma van Proosdij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *